UGHV viert kampioenschap in volle sporthal

Gepubliceerd: 19-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 19-03-2018 16:10

Het eerste herenteam van UGHV uit Ulft is zaterdagavond kampioen geworden in de hoofdklasse. In een overvolle sporthal IJsselweide werd promotie naar de tweede divisie veiliggesteld door een 29-27 zege op UDI’96 uit Arnhem.

"Het was niet perse onze beste wedstrijd", laat teammanager Roy Weijl daags na de kampioensfestiviteiten in sporthal IJsselweide weten. "De spanning speelt toch mee en ook een sporthal die tot de nok toe gevuld is." De aanwezige supporters in de uitpuilende sporthal zagen dat UGHV bijna de hele wedstrijd op voorsprong heeft gestaan. "Alleen in begin hebben we niet op voorsprong gestaan, en in de laatste minuten maak je twee punten verschil en dan win je", aldus Weijl.

Uiteindelijk wonnen de Ulftenaren met 29-27 waarna het feest gelijk losbarstte. Ook tegenstander UDI’96 nam deel aan het feest. "Daar is onderling ook een goeie band mee", vertelt de teammanager. Op zondag is de selectie op een platte wagen door de straten van Ulft gegaan om de beker te laten zien. Weijl richt zich voor volgend seizoen op een plek in de middenmoot: "Dit jaar hebben we in de beker twee keer gewonnen van teams uit de tweede divisie, dus het niveau kunnen we aan."

Foto: REGIO8 / Roy Weijl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)