UGHV-handballers naar topper in Amsterdam

Gepubliceerd: 30-01-2018 12:01. Bijgewerkt: 31-01-2018 0:10

Een delegatie van handbalvereniging UGHV uit Ulft brengt zaterdag een bezoek aan de handbaltopper Succes Schoonmaak/VOC tegen Dalfsen in Amsterdam. Voormalig UGHV-pupil Dione Housheer is een van de sterspelers bij VOC.

"Voor ons is het een hele leuke kans om een wedstrijd van haar bij te wonen", vindt Sjouke van Aken, namens UGHV organisator van de trip. Een E-team van de Ulftse handbalvereniging werd uitgenodigd door de Amsterdamse eredivisionist om een bezoek te brengen aan het duel. Dat liet Van Aken zich geen twee keer zeggen: "Want ik verwacht dat Dione snel naar het buitenland zal gaan", aldus de organisator, die de wedstrijd tussen VOC en Dalfsen betitelt als de absolute handbaltopper van Nederland. "Voor de jeugd is het goed om te zien hoe er op topniveau wordt gehandbald."

De delegatie vertrekt zaterdagmiddag rond 16:30 uur vanuit Ulft. Inmiddels zijn veertig van de vijftig plekken in de bus vergeven. "Iedereen binnen het team was heel enthousiast en eigenlijk was er steeds meer animo om daarheen te gaan", zo schetst Van Aken.

Bekijk hier een mini-documentaire over Dione Housheer bij Oranje.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)