Ulft, Netherlands

 

Twintigduizend kalkoenen geruimd in Kleef vanwege vogelgriep

Bij een pluimveehouderij in het Duitse Rees is vogelgriep uitgebroken. De twintigduizend kalkoenen op het bedrijf zijn geruimd, terwijl Kreis Kleve een toezichtsgebied van tien kilometer rondom het bedrijf heeft ingesteld.
Tim Rondeel | 4 november 2022 15:58 | Aangepast op 4 november 2022 15:58
Na een melding van een bedrijfsdierenarts, die het vermoeden had van vogelgriep bij de kalkoenhouderij, zijn ongeveer twintigduizend kalkoenen geruimd. Voor pluimveehouders in het grensgebied geldt volgens de Duitse overheid een hoog risico: “Pluimveehouders in Europa, in Duitsland en ook in Noordrijn-Westfalen hebben momenteel te maken met een van de sterkste epidemieën van vogelgriep.” Vanwege de huidige vogelgriepsituatie zijn er op korte termijn aanvullende preventieve maatregelen aangekondigd in Noordrijn-Westfalen. Dan gaat het onder meer om het regelmatig controleren van pluimvee.

De Minister van Landbouw van Noordrijn-Westfalen, Silke Gorißen, roept pluimveehouders op zo waakzaam mogelijk te blijven. “Het gedetecteerde virus is extreem agressief en veroorzaakt veel leed voor de getroffen dieren”, aldus de minister. “Alleen bio-veiligheidsmaatregelen die consequent worden nageleefd, kunnen de pluimveestapel effectief beschermen tegen het binnendringen van de ziekteverwekker." Het is nog niet bekend of er in de Achterhoek maatregelen volgen naar aanleiding van de uitbraak.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Antenne Niederrhein.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Rees|Vogelgriep|Kreis Kleve|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36