Twijfels over middenveld van De Graafschap

Gepubliceerd: 19-10-2020 11:10. Bijgewerkt: 19-10-2020 11:39

De Graafschap hoopt na het puntenverlies in Deventer maandagavond tegen Helmond Sport er wel met de volle drie punten vandoor te gaan. In Noord-Brabant wacht een soortgelijke opdracht als tegen Go Ahead, het kapotspelen een compacte verdediging.

“Het is ook een tegenstander die ver inzakt”, zegt middenvelder Rick Dekker over Helmond Sport. “Met Jordy Thomassen hebben ze een sterke spits, ik weet dat Jeff Stans er speelt. Dat zijn prima spelers, maar uiteindelijk moeten wij daar dominant zijn en winnen. Ik denk dat wij dat voor het vertrouwen goed kunnen gebruiken.” Tegen Go Ahead bleef het baltempo te laag, zag ook de middenvelder: “Daar zijn we mee aan het worstelen. Ik vind dat ik daar zelf meer aan moet doen, om aan de bal te komen. Als die afstemming goed is, kunnen we heel goed voetballen. Dat is op dit moment niet zoals ik zou willen.”

Trainer Mike Snoei geeft aan te kunnen leven met een minder leuke wedstrijd in Helmond, als de punten maar meegaan naar Doetinchem. “Het gaat om het resultaat”, zegt de oefenmeester uit Didam. “Maar als ik de wedstrijd tegen Roda JC neem (4-0 winst, red.), dat was leuk om te zien én een waanzinnig resultaat. Zo kan ik nog wel twee wedstrijden opnoemen waarin we het thuis naar ons toe trekken, maar het minder leuk was om te zien. Voor het publiek wil je graag zo aantrekkelijk mogelijk voetballen, maar op dit moment is dat allemaal een stuk lastiger.”

Dekker mogelijk op bank
Voor de opstelling in Helmond lijkt Snoei met name te twijfelen over de invulling van het middenveld, wat mogelijk ten koste gaat van een basisplek voor Dekker. Tegen Go Ahead lukte het De Graafschap niet om de Deventer defensie kapot te spelen. “Het moet allemaal beter worden afgestemd”, vindt de trainer. “Nu hebben we goed verdedigd, de vorige keer hebben we aardig het offensief gezocht. Nu moet het vloeiender in elkaar overlopen. Daar hebben we nog wat huiswerk in.”

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Opoku (Dekker); Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui (Konings).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)