Tweede ZomerOndernemer werpt vruchten af

Gepubliceerd: 30-08-2019 14:08. Bijgewerkt: 30-08-2019 14:45

23 jongeren hebben tijdens hun zomervakantie een eigen bedrijf opgezet met behulp van de ZomerOndernemer. Aan de tweede editie van het project deden deelnemers uit de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Oude IJsselstreek mee, maar de organisatie wil in de toekomst graag het concept uitbreiden naar de rest van de regio.


“Het is onze wens om de hele regio Achterhoek erbij te betrekken”, vertelt regiocoördinator Ivar van Asten van het project ZomerOndernemer. “Je ziet dat de deelnemers uit alle gebieden komen, en dat is ook hun jong potentieel. Die willen we met z’n allen zien te binden en te boeien voor deze regio.” Samuel Veltman uit Ruurlo hoopt een onderneming te starten met zijn gevulde picknickmanden. “Ik verzorg high-teas en ik doet dat met heel veel passie”, zegt de jonge ondernemer die de afgelopen maanden het programma ZomerOndernemer doorliep. Onderdeel daarvan waren onder meer verschillende bezoeken aan bedrijven en lessen in onderdelen van ondernemerschap.

Singer-songwriter Evert Stroet was vorig jaar de winnaar van de eerste editie van de ZomerOndernemer. “Mijn idee bestond al langer, maar dit project heeft me over de streep getrokken om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel”, zo legt Stroet uit. “Mijn bedrijf loopt nu lekker, ik heb veel opdrachten en ik ben er veel mee bezig.” Samuel hoopt dat voorbeeld te volgen: “Ik ga gewoon mijn ding doen”, aldus de Ruurlose ondernemer. “En ik kom er wel, linksom of rechtsom.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)