Tweede aanvoerder Klaasen thuis bij Roda JC

Gepubliceerd: 26-09-2019 11:09. Bijgewerkt: 26-09-2019 11:23

Robert Klaasen is tevreden met zijn zomerse overstap van De Graafschap naar Roda JC. In aanloop naar het duel met zijn oud-werkgever van vrijdagavond geeft hij aan dat zijn salaris nog gewoon wordt overgemaakt en dat hij het gevoel heeft dat er meer in het vat zit voor de huidige nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad, dus ik had het zeker niet erg gevonden om bij De Graafschap te blijven”, zegt de 26-jarige Klaasen. Zijn contract in Doetinchem werd echter niet verlengd, waarna Roda JC zich al vroeg meldde. “De trainer wilde me graag hebben, dus ik voelde me gelijk belangrijk in de groep”, vertelt de Amsterdammer. “Ik ben tweede aanvoerder, wat ook erg prettig is. Daarin probeer ik mijn steentje bij te dragen.” De huidige achttiende plek doet volgens de middenvelder geen recht aan de selectie: “Afgelopen vrijdag hadden wij bijna net zo veel jonge jongens als Jong Utrecht, maar ik ben ervan overtuigd dat wij het gaan rechttrekken. We horen niet thuis op de achttiende plek.”

Dagblad De Limburger kwam deze week met een verhaal over financiële problemen bij Roda JC door het uitblijven van het geld van de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Volgens Klaasen is dit geen onderwerp van gesprek binnen de spelersgroep. “Ik denk dat het allemaal een beetje grootspraak is”, aldus de vice-aanvoerder van de Limburgers, die aangeeft dat de Mexicaan bijna wekelijks op de club is. “Misschien is het de club kapot willen maken. Ik durf anders niet te zeggen waar de verhalen vandaan komen aangezien wij allemaal keurig ons salaris hebben gekregen.”

Roda JC gaat uit van eigen kracht
In aanloop naar het duel van vrijdagavond heeft Klaasen nog contact gehad met de momenteel geblesseerde Daryl van Mieghem. “Het contact verwatert natuurlijk wel wat omdat je nu je eigen teamgenoten hebt, maar vrijdag zal ik er genoeg spreken om bij te praten. Het blijft een van 38 wedstrijden, maar het heeft wel een speciaal tintje”, vindt Klaasen, die aangeeft dat de Limburgers van eigen kracht uit willen gaan. “Tegen TOP Oss en FC Eindhoven hebben we aangetoond dat we goed voetbal kunnen spelen, maar dat we soms slimmer moeten zijn. De Graafschap is een ploeg met veel ervaring waar wij van kunnen leren, maar wij gaan gewoon vol voor de winst.”

De wedstrijd tussen Roda JC en De Graafschap begint vrijdagavond om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Het duel is live te volgen op Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)