Twee vliegtuigbommen gevonden in Kleef

Gepubliceerd: 07-05-2021 15:05. Bijgewerkt: 07-05-2021 16:19

Een kleine vijfduizend mensen in het Duitse Kleef ondervonden vrijdagmiddag hinder wegens de vondst van een bom welke onschadelijk is gemaakt. De andere bom wordt zaterdag ontmanteld.

Het vermoeden was donderdag dat er een bom aan de Küpperstrasse in Kleef zou liggen. Vrijdagochtend is dit vermoeden bevestigd. Het gaat om een ‘Zehn-Zentner-Bombe’, ofwel een luchtbom, die om 15.30 uur onschadelijk werd gemaakt. Diverse straten rondom het terrein, de binnenste veiligheidszone, werden verzocht uiterlijk 13.30 uur hun woning te verlaten. De buitenste veiligheidszone strekt over een straal van 1 kilometer rond het terrein. Mensen die binnen dit bereik wonen mochten niet buiten zijn vanaf 14.00 uur. In totaal zijn er 4500 mensen die geëvacueerd moesten worden of hun huis niet mochten verlaten.

Naast de bom in de Küpperstrasse werd er vrijdag nog een bom gevonden aan de Kapitelstrasse. De ontmanteling van deze bom staat zaterdag 8 mei gepland. Ruim een maand geleden werd er een zelfde bom gevonden, ook in de Kapitelstrasse in de binnenstad van Kleef.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Stadt Kleve

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)