Twee nieuwe patiënten met corona in regio

Gepubliceerd: 11-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 13-04-2020 18:05

Het RIVM meldt zaterdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om twee inwoners van Montferland.

Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente in de regio met negen inwoners die in het ziekenhuis liggen. Montferland komt met de nieuwe opnames op acht personen die met het coronavirus in het ziekenhuis liggen. Daarna volgt Oude IJsselstreek met zeven coronabesmettingen. Oost Gelre heeft vijf coronapatiënten in het ziekenhuis liggen en Bronckhorst kent vier bewoners die met het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen. In totaal liggen er 38 mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis.

Voor Winterswijk en Berkelland geldt dat er twee bewoners uit die gemeenten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Aalten kent vooralsnog één inwoner die met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt. Het RIVM meldt sinds vorige week alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Eerder werden het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)