Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 29-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 30-05-2020 15:02

Het RIVM meldt vrijdag dat er ten opzichte van de update van donderdag twee nieuwe inwoners uit de regio zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Er zijn geen nieuwe overlijdensgevallen in verband met het virus gemeld in de Achterhoek.

De nieuw opgenomen coronapatiënten zijn een inwoner van Doetinchem en een inwoner van Berkelland. Met de nieuw opgenomen patiënt komt het aantal opgenomen Doetinchemmers op 27 en daarmee blijft de gemeente de zwaarst getroffen gemeente in de regio. De nieuwe patiënt in Berkelland betekent dat het aantal ziekenhuisopnames in die gemeente is gestegen naar dertien. Het aantal ziekenhuisopnames in Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Aalten (9) en Winterswijk (7) ten gevolge van het virus blijft gelijk. In totaal zijn er 131 coronapatiënten uit de regio opgenomen of opgenomen geweest.

Ook qua aantal coronadoden blijft Doetinchem blijft het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Montferland (9), Oude IJsselstreek (9), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben minder overlijdensgevallen door een besmetting met het coronavirus. In totaal zijn er 63 Achterhoekers bezweken aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)