Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 20-05-2020 14:05.

Het RIVM meldt woensdag dat er ten opzichte van dinsdag twee nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. Er zijn geen nieuwe inwoners van de regio overleden aan het virus.

Één nieuwe inwoner van Oude IJsselstreek werd opgenomen in het ziekenhuis, waardoor het totaal aantal ziekenhuisopnames in de gemeente steeg naar 21. De andere nieuw opgenomen coronapatiënt is een inwoner van Winterswijk. Daar steeg het aantal opnames naar zeven. Doetinchem blijft de zwaarst getroffen gemeente in de regio met 26 ziekenhuisopnames. In Montferland zijn twintig inwoners opgenomen (geweest). In Oost Gelre en Bronckhorst zijn zeventien ziekenhuisopnames geteld. In Berkelland en Aalten zijn respectievelijk twaalf en negen mensen in het ziekenhuis beland. In totaal zijn er 129 ziekenhuisopnames geteld in de regio.

Het aantal mensen dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus steeg niet in vergelijking met de RIVM-update van dinsdag. Doetinchem is ook wat betreft overlijdensgevallen het zwaarst getroffen. Vijftien inwoners herstelden niet van een besmetting met het virus. In Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Bronckhorst (7), Berkelland (7), Aalten (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal overlijdensgevallen ook gelijk. In totaal zijn 62 Achterhoekers overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)