Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 11-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 11-05-2020 14:27

Het RIVM meldt maandag dat er twee nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er voor het eerst sinds woensdag sprake van een inwoner van de Achterhoek die is overleden door het virus.

De nieuw in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten komen uit Doetinchem en Oude IJsselstreek. Daarmee komt het totaal aantal inwoners uit Doetinchem dat is opgenomen op 23, in Oude IJsselstreek staat dat aantal op achttien. Doetinchem blijft de zwaarst getroffen gemeente uit de regio. In Montferland (18), Bronckhorst (17), Oost Gelre (15), Berkelland (11), Aalten (8) en Winterswijk (5) bleef het aantal opgenomen personen gelijk. In totaal zijn er nu 115 personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis opgenomen, of opgenomen geweest.

De overleden coronapatiënt is een inwoner van Montferland. In totaal zijn er nu acht inwoners uit die gemeente overleden aan een besmetting met het coronavirus. Doetinchem is ook qua sterfgevallen de zwaarst getroffen gemeente met vijftien coronapatiënten die niet herstelden van het virus. In Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Bronckhorst (6), Aalten (6), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal inwoners dat overleed aan een coronabesmetting gelijk. In totaal zijn zestig personen uit de Achterhoek overleden aan een besmetting met het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)