Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 03-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 04-05-2020 13:08

Het RIVM meldt zondag dat er twee inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie zijn er ten opzichte van zaterdag geen nieuwe mensen uit de regio overleden.

Montferland en Berkelland kennen allebei één nieuwe ziekenhuisopname. In totaal zijn er 93 inwoners uit de Achterhoek opgenomen, of opgenomen geweest. Doetinchem kent de meeste opgenomen coronapatiënten (18). Oude IJsselstreek (16), Bronckhorst (14), Oost Gelre (13), Montferland (14), Berkelland (7), Aalten (6), en Winterswijk (5) volgen.
Ten opzichte van zaterdag zijn er bij het RIVM geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld. Het aantal overleden coronapatiënten blijft daarom staan op 56. Doetinchem is het zwaarst getroffen met vijftien inwoners die zijn bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Montferland (6), Bronckhorst (6), Aalten (5), Oost Gelre (5) en Winterswijk (3) volgen.


Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)