Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 10-04-2020 14:04.

Het RIVM meldt vrijdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Oude IJsselstreek en Oost Gelre.

Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente in de regio, in totaal liggen er negen inwoners met het coronavirus in het ziekenhuis. Voor Oude IJsselstreek betekent de nieuwe opname dat er nu zeven personen met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen. De nieuwe opname van een inwoner van Oost Gelre met het virus zorgt ervoor dat er nu vijf personen uit de gemeente in het ziekenhuis liggen. Bronckhorst kent vier bewoners die met het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen. In totaal liggen er 36 mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis.

In totaal zijn zes bewoners van Montferland opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Voor Winterswijk en Berkelland geldt dat er twee bewoners uit die gemeenten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Aalten kent vooralsnog één inwoner die met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt. Het RIVM meldt sinds vorige week alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Eerder werden het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)