Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 03-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 03-04-2020 14:35

Het RIVM meldt vrijdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek en een inwoner van de gemeente Doetinchem.

Doetinchem is de zwaarst getroffen Achterhoekse gemeente met zes inwoners die opgenomen zijn in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Vier patiënten uit Oude IJsselstreek liggen met een bevestigde besmetting in het ziekenhuis. Het RIVM kwam dinsdag met een nieuwe manier voor het weergeven van de impact van het coronavirus. Waar eerder het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners werd gemeld, is de organisatie nu overgestapt op het melden van het aantal ziekenhuisopnames. In totaal liggen er twintig mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis met een coronavirusbesmetting.

Het aantal personen uit Montferland dat opgenomen is, ligt net als donderdag op vier. In de gemeente Oost Gelre gaat het om twee personen. Winterswijk, Bronckhorst, Berkelland en Aalten kennen elk één inwoner die met een bevestigde coronabesmetting in het ziekenhuis ligt.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)