Twee nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Gepubliceerd: 29-04-2020 14:04.

Het RIVM meldt woensdag dat er ten opzichte van de vorige update twee inwoners uit de Achterhoek zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Zowel in Oude IJsselstreek als in Bronckhorst steeg het aantal met één persoon.

In Oude IJsselstreek steeg het aantal inwoners dat is overleden aan het coronavirus naar acht. In Bronckhorst zijn er zes mensen overleden aan een besmetting. In vergelijking met dinsdag bleef het aantal overledenen in Doetinchem (14), Berkelland (6), Oost Gelre (5), Aalten (5), Montferland (4), en Winterswijk (2) gelijk. In totaal zijn er nu vijftig Achterhoekers aan het virus overleden.

Het aantal ziekenhuisopnames in verband met een coronabesmetting steeg eveneens licht. Doetinchem zag het aantal opgenomen coronapatiënten van zestien naar zeventien inwoners. Uit zowel Aalten als Winterswijk kwam eveneens een nieuwe inwoner in het ziekenhuis terecht. Oude IJsselstreek (15), Bronckhorst (13), Montferland (12), Oost Gelre (9) en Berkelland (6) bleven gelijk. In totaal zijn 82 inwoners van de acht Achterhoekse gemeenten opgenomen in het ziekenhuis, of opgenomen geweest.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)