Twee nieuwe coronadoden in Achterhoek

Gepubliceerd: 30-04-2020 14:04.

Twee nieuwe Achterhoekers zijn volgens het RIVM overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. In vergelijking met woensdag is één coronpatiënt opgenomen in het ziekenhuis, een inwoner van Oost Gelre.

Het RIVM meldt donderdag dat een nieuwe inwoner van Montferland en een persoon uit Oude IJsselstreek zijn overleden door een coronabesmetting. Het totaal aantal Achterhoekse coronapatiënten dat door het virus is overleden komt daarmee op 52. Zwaarst getroffen blijft Doetinchem, veertien inwoners van deze gemeente herstelden niet van een besmetting. Oude IJsselstreek (9), Bronckhorst (6), Berkelland (6), Aalten (5), Montferland (5), Oost Gelre (5) en Winterswijk (2) kennen minder coronadoden.

Het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten uit de Achterhoek staat sinds donderdag op 83. Zeventien Doetinchemmers zijn opgenomen of opgenomen geweest met een besmetting, daarmee kent de gemeente de meeste ziekenhuisopnames in de regio. Oude IJsselstreek (15), Bronckhorst (13), Montferland (12), Oost Gelre (10), Aalten (6), Berkelland (6) en Winterswijk (4) hebben minder inwoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)