Twee Achterhoekse treinen naar Friesland

Gepubliceerd: 14-08-2019 11:08. Bijgewerkt: 14-08-2019 11:41

Twee treinstellen van vervoersmaatschappij Arriva worden verplaatst vanuit de Achterhoek naar Friesland. De voertuigen gaan als vervanging voor twee treinen die momenteel worden gerepareerd als gevolg van een ongeval.

Behalve met deze reparatie is Arriva bezig treinstellen om te bouwen in aanloop naar de nieuwe concessie. Voertuigen zijn daarom enige tijd buiten gebruik. De Friese treinen krijgen een andere uitstraling en batterijpakketten, zodat ze ook in de toekomst duurzaam kunnen blijven rijden. De Achterhoekse treinen vangen de gaten in de dienstregeling op die de kapotte en om te bouwen voertuigen achterlaten.

De twee treinen die naar het noorden gaan bestaan uit een stel met drie compartimenten, de Annemarie Jorritsma, en een stel met twee compartimenten dat de naam van Simon Tahamata draagt. De twee Achterhoekse treinen worden over het spoor naar Friesland gereden in overleg met ProRail. Ter vervanging huurt Arriva van vervoerder Breng twee treinen die worden ingezet op het Achterhoekse spoor.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)