Twee Aaltenaren overleden aan coronavirus

Gepubliceerd: 27-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 27-04-2020 15:11

Het RIVM meldt maandag dat er twee nieuwe inwoners uit Aalten zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Ook is er een coronapatiënt uit de gemeente opgenomen in het ziekenhuis.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen Aaltenaren met een coronabesmetting komt daarmee op zes, terwijl vijf inwoners van de gemeente door het coronavirus zijn overleden. In vergelijking met zondag bleef het aantal overledenen in de overige zeven Achterhoekse gemeenten gelijk. Doetinchem is het zwaarst getroffen met dertien coronadoden, gevolgd door Oude IJsselstreek (7), Berkelland (6), Bronckhorst (5), Oost Gelre (5), Montferland (4), Aalten (3) en Winterswijk (2).

Het aantal ziekenhuisopnames in verband met een coronabesmetting bleef, met uitzondering van Aalten, gelijk. Doetinchem kent ook de meeste opgenomen coronapatiënten met zestien inwoners. Oude IJsselstreek (15), Bronckhorst (13), Montferland (12), Oost Gelre (9), Berkelland (6), Aalten (5) en Winterswijk (3) volgen. In totaal zijn tachtig inwoners van de acht Achterhoekse gemeenten opgenomen in het ziekenhuis, of opgenomen geweest.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)