Truckrun bezorgt regio onvergetelijke dag

Gepubliceerd: 07-09-2019 18:09. Bijgewerkt: 07-09-2019 18:53

Een stoet van 95 claxonnerende vrachtwagens trok zaterdagochtend door de regio tijdens de eerste editie van de Truckrun Achterhoek. Het evenement is bedoeld om kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking een onvergetelijke dag bezorgen.


“Uit de inschrijving is gebleken dat er kinderen vanaf drie jaar meedoen en de oudsten die meedoen zijn in de tachtig”, vertelt organisator Thijs Rosendaal. “Er zijn heel veel mensen die het als een droom zien om in een truck te zitten.” Alle plaatsen waren tijdens de inschrijving in februari binnen vijftien minuten volgeboekt. Voor Rosendaal is dat een stimulans. “Voor sommigen is het ook een laatste wens, en om dan zoiets te mogen organiseren is fantastisch.” Wesley Meijer kijkt al lang uit naar het evenement. “Ik heb zoiets nog nooit gedaan”, aldus de bijrijder. “Het is wel cool en ik ben trotst dat ik mee mag doen.”

Voor Appie Geurds is het een bijzondere ervaring om mee te doen. Zijn dag is snel geslaagd. “Als de mensen de hele weg lachend naast mij zitten”, vertelt de chauffeur, die heel veel claxonneren onderweg niet uitsluit. “Dat vinden ze heel erg mooi.” De organisatie gaat volgend jaar weer een truckrun organiseren. “Het is ook de bedoeling dat het jaarlijks is”, legt Rosendaal uit. “95 trucks doen mee en dan is het DRU-terrein vol, meer kunnen we ook niet hebben. Volgend jaar zijn we er weer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)