Troosteloos verlies De Graafschap in Utrecht

Gepubliceerd: 25-11-2018 19:11. Bijgewerkt: 26-11-2018 10:35

De Graafschap heeft zondagmiddag een troosteloze nederlaag geleden op bezoek bij FC Utrecht. De slappe Superboeren werden afgeslacht door een veel sterkere thuisploeg: 5-0.


FC Utrecht was vanaf begin af aan feller en sterker en wilde snel op voorsprong komen. Dat lukte, want na slap verdedigen zette Sander van de Streek binnen het kwartier in de lange hoek de openingstreffer op het bord. De thuisploeg was op stoom en profiteerde wederom van slecht verdedigen bij De Graafschap. Na een vrije trap van Oussama Tannane kopte Willem Janssen, die eerder bij de bal was dan doelman Hidde Jurjus, snel de 2-0 binnen. Nog voor de dertigste minuut was het Gyron Kerk die slordig verdedigen afstrafte en achter zijn standbeen langs 3-0 maakte.

Pas na rust beet De Graafschap iets van zich af. Invaller Frank Olijve schoot over, Erik Bakker trof de vuisten van de doelman en Daryl van Mieghem schoot een vrije trap naast. Daarmee was het ook gedaan met het Doetinchemse gevaar. FC Utrecht controleerde en leefde pas na het invallen van Nick Venema weer op. De 19-jarige invaller maakte tien minuten voor het eind 4-0 en tekende in de slotminuten zelfs nog voor 5-0, nadat doelman Jurjus in eerste instantie in de weg lag.

Door deze pijnlijke en grote nederlaag blijft De Graafschap op de voorlaatste plaats in de Eredivisie staan. Volgende week komt PEC Zwolle, dat een punt meer heeft, naar De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)