Trekkers bulderen in regen bij Zone College

Gepubliceerd: 21-12-2018 13:12. Bijgewerkt: 21-12-2018 14:11

Zware regenval weerhield bijna tweehonderd leerlingen van het Zone.college er niet van om vrijdag traditioneel met de trekker naar school te komen. Op de laatste schooldag van het jaar trokken de trekkers door de straten van Doetinchem om de Kerstvakantie bulderend in te luiden.


“Normaal mag je niet met de trekker naar school komen”, stelt Rien. “Want dat is natuurlijk gevaarlijk met alle andere weggebruikers, maar vandaag is de dag waarop iedereen met de trekker naar school mag komen. Ja, dat vinden we mooi.” Bij het organiseren van de Trekkerdag komt een heleboel kijken. “Je moet allerlei mensen inlichten, je moet het op Facebook presenteren en het moet netjes gaan”, legt organisator Indy Wichman uit. “De dag moet hier gewoon goed verlopen. Daarvoor moet je taken verdelen, want iedereen moet wat doen en je moet goed kijken waar je wat kan doen.” Dit jaar waren er meer trekkers dan de vorige editie. “Vorig jaar waren er 146, maar dat gaan we dit jaar zeker weten overtreffen”, aldus Wichman.

De regen kwam met bakken uit de lucht vrijdagmorgen, maar dat weerhield een leerling zelfs niet om een trekker zonder dak mee te nemen. “Ik had geen andere trekker om mee te nemen, dus ik dacht dan neem ik maar zo’n oldtimer mee”, aldus Niels. De trekker-liefhebber keek zijn ogen uit met alle type trekkers die voorbijkwamen. “Ik ben met een John Deere 4440. Dat is gewoon een brute trekker, want hij rookt en hij brult en dat is wel mooi natuurlijk.” Het was al snel kerstvakantie voor de leerlingen van het Zone.college. “We hoeven de lesbanken niet meer in straks. We moeten de trekker nu even laten staan en dan mogen we om elf uur weer naar huis en hebben we kerstvakantie”, laat Rien weten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)