Treinen van Zevenaar naar Wehl rijden weer

Gepubliceerd: 12-08-2019 11:08. Bijgewerkt: 12-08-2019 11:14

Treinen tussen Zevenaar, Didam en Wehl rijden weer volgens de reguliere dienstregeling. Werkzaamheden aan het spoor, waarbij er zowel een tweede spoor als een onderdoorgang is geïnstalleerd, legden het treinverkeer achttien dagen plat.

"Reizigers hebben straks meer tijd om over te stappen in Arnhem en minder kans op vertraging", stelt ProRail. Het zijn consequenties die voortkomen uit de belofte van een 'forse verbetering' van de dienstregeling in de regio. Treinen op het traject rijden na de verbeteringen sneller. De spoorbeheerder meldt dat wissels, seinen en overwegen onder handen zijn genomen. Een onderdoorgang voor fietsers- en voetgangers aan de Babberichseweg in Zevenaar moet de algehele infrastructuur ook een flinke impuls geven.

Reizigers tussen Arnhem en Doetinchem moesten vanwege de werkzaamheden met vervangende bussen reizen. Langere reistijden en extra overstapmomenten duurden tot maandag en zorgden voor nogal wat onvrede onder treinreizigers; zo moesten mensen in Didam een kilometer omlopen om bij vervangende bussen te komen.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright ┬ę 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)