Trainingskamp van De Graafschap gestart

Gepubliceerd: 06-01-2019 18:01. Bijgewerkt: 06-01-2019 19:29

De Graafschap is zondagmiddag aangekomen bij het Torremirona Relais Golf & Spa Hotel in Navata. De ploeg verblijft zes dagen in Spanje ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

"Het ziet er perfect uit", aldus trainer Henk de Jong over de accommodatie in Noord-Spanje. Hij hoopt dat zijn ploeg tijdens het trainingskamp nog meer naar elkaar groeit. "Je bent even met z'n allen een paar dagen weg waarbij je dicht bij elkaar zit. Dat brengt iets in een groep." Hoewel de eerste dagen drie trainingen ingepland staan, wacht donderdag een stapavond voor de selectie. "Maar ik weet gelukkig dat hier niks te doen is", zegt De Jong lachend. "Dat wij weten zij nog niet, maar ik wel."

De Doetinchemse club heeft een selectie van in totaal 25 spelers meegenomen naar Navata. Ook Ajax-huurling Azor Matusiwa is mee afgereisd. De Graafschap zal tijdens het trainingskamp oefenen op de velden van het hotel. Donderdag speelt de ploeg daar een oefenwedstrijd. Tegenstander is CF Peralada-Girona B, een club uit de Segunda División B.

Duidelijkheid over Dessers
De Jong geeft aan snel duidelijkheid te willen over de mogelijke komst van aanvaller Cyriel Dessers van FC Utrecht. "Het is een leuke gast en ik had een goede klik toen ik met hem sprak", zegt de trainer. "Maar er spelen ook andere clubs. Ik hoop dat het zondag of maandag duidelijk wordt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)