Trainer Westerhof heeft recht op rectificatie

Gepubliceerd: 12-08-2020 13:08. Bijgewerkt: 12-08-2020 13:25

Voetbaltrainer Clemens Westerhof uit Beek heeft recht op rectificatie van zijn voormalig assistent-trainer Jo Bonfrère in een landelijke Nigeriaanse krant. Hij beweerde op de Nigeriaanse radio dat de geboren Achterhoeker een WK-wedstrijd van het land had verkocht, maar leverde hier geen bewijs voor.

"Hoewel hij in beginsel het recht heeft op vrijheid van meningsuiting, staat daar tegenover dat de oud-bondscoach het recht heeft op bescherming tegen aantasting van zijn eer en goede naam", aldus de Rechtbank Gelderland over het oordeel van de voorzieningenrechter. Het recht op eer en goede naam weegt in dit geval zwaarder dan het recht op vrijheid van meningsuiting. Waar Bonfrère tijdens de zitting beweerde dat een speler de uitlatingen had gedaan, ging de rechter hier niet in mee. "In de berichtgeving van de digitale media in Nigeria valt te lezen wat de voormalig assistent heeft gezegd", laat de Rechtbank Gelderland weten.

Aangezien concrete bewijzen voor de 'ernstige beschuldiging' van matchfixing rond de WK-wedstrijd tussen Nigeria en Italië op het WK 1994 ontbreken, wordt Bonfrère nu gedwongen tot het plaatsen van een advertentie in een landelijke krant in het Afrikaanse land. "Voor het publiek in Nederland is door dit vonnis en vanwege de media-aandacht voldoende duidelijk dat voor de uitlatingen van de voormalig assistent bondscoach geen grond was", aldus de Rechtbank Gelderland.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)