Trainer Marcelis stopt na seizoen bij Orion

Gepubliceerd: 12-02-2021 10:02. Bijgewerkt: 12-02-2021 11:58

Trainer Joris Marcelis verlengt zijn contract bij de volleybalheren van Active Living Orion niet. Dirk Sparidans staat vanaf volgend seizoen voor de groep als hoofdtrainer bij de Doetinchemmers.

"Vanwege een verhuizing naar het noorden van het land, heeft Joris Marcelis ervoor gekozen zijn contract bij de heren van Active Living Orion niet te verlengen", aldus de Doetinchemse volleybalclub in een verklaring. Marcelis was eerder ook als assistent-trainer en speler actief voor de Doetinchemmers. De 31-jarige Sparidans neemt vanaf volgend seizoen het stokje over in Doetinchem. "Evenals Marcelis is hij een jonge trainer met een behoorlijke staat van dienst als het gaat om volleyballen op het hoogste niveau", aldus de volleybalclub. Zo speelde Sparidans zes seizoenen in het buitenland, is hij 114-voudig international en was hij de libero van Oranje tijdens het Wereldkampioenschap in 2018. In 2019 stopte hij met topvolleybal om zich te richten op zijn maatschappelijke ontwikkeling.

Sparidans deed trainerservaring op als assistent-trainer van de dames van Volley Tilburg, die uitkomen in de Topdivisie, en het Zwitsers nationaal elftal. De oud-libero past volgens Orion goed in het gewenste profiel dat de club heeft opgesteld en gaat fulltime aan de slag bij de Doetinchemmers. Orion staat op dit moment derde in de eredivisie en richt zich op een plek bij de eerste vier in het - vanwege het coronavirus verkorte - seizoen, om zo een plek af te dwingen in de play-off serie om het landskampioenschap.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)