Trainer De Jong vertrekt naar Leeuwarden

Gepubliceerd: 19-03-2019 19:03. Bijgewerkt: 20-03-2019 9:35

Henk de Jong wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden. De huidig trainer van De Graafschap maakte eerder bekend te stoppen bij de voetbalclub uit Doetinchem.

De Jong tekent woensdagmiddag naar verluidt een contract voor drie jaar bij de club uit Leeuwarden. Vanwege privéomstandigheden wilde de Friese trainer graag vertrekken bij De Graafschap. Dit om dichter bij zijn vrouw en familie in Drachten te wonen. In het kielzog van De Jong vertrekt ook assistent Sandor van der Heide aan het eind van dit seizoen naar de club uit de eerste divisie. Bij Cambuur wordt de 54-jarige trainer opvolger van René Hake, die na een jaar stopt als trainer in Leeuwarden.

De Graafschap is ondertussen een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. “Het moet een trainer zijn die voetbaltechnisch zijn kennis heeft, die goed weet waar hij over praat”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. “Daarnaast moet hij ook een aaibaarheidsfactor hebben en contacten met mensen om de club hebben. Een sociaal mens, het moet een combinatie zijn.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)