Trainen is bevrijding voor De Graafschap

Gepubliceerd: 07-05-2020 17:05. Bijgewerkt: 07-05-2020 17:38

De spelers van De Graafschap hebben na een lange periode van het volgen van individuele programma's deze week in kleine groepjes het trainingsveld weer mogen betreden. In de hectiek van de coronacrisis en het lopende kort geding tegen de KNVB, was het voor de selectie een gevoel van bevrijding.


"Als je drie dagen het veld op kan en een balletje kan overtrappen, in plaats van in je eentje een bosloop te doen, dan is dat heerlijk om die vrijheid te krijgen", schetst aanvoerder Ralf Seuntjens van de Doetinchemmers zijn situatie. De eerste trainingsweek vond in aangepaste vorm plaats, in groepen van maximaal zes spelers tegelijkertijd. De staf heeft een traject uitgestippeld richting 1 september, de beoogde datum dat het betaald voetbal weer van start kan gaan. "We hebben het helemaal uitgeschreven", aldus trainer Snoei, die aangeeft dat trainingsweken de komende tijd worden afgewisseld met rust. "Daarna beginnen we aan die ellenlange voorbereiding, die nu acht weken gaat duren, richting de eerste competitiewedstrijd."

De trainer heeft geen begrip voor hoe er vanuit de regering met het betaald voetbal wordt omgegaan in Nederland. "We worden op één lijn getrokken met de sekswerkers tot 1 september, terwijl in Duitsland over een week de competitie begint", aldus Snoei. "Ik vind dat soms moeilijk te begrijpen, waarom daar zo'n groot verschil in zit. Misschien moeten we met elkaar kijken, terwijl we de veiligheid in acht nemen, maar nog beter gaan kijken hoe we de boel toch kunnen versoepelen."

Snoei en Seuntjens volgen zitting
De club zit in onzekerheid over de competitie waar ze vanaf september in zullen uitkomen. Vrijdag staat De Graafschap, samen met Cambuur Leeuwarden, tegenover de KNVB in de rechtbank in Utrecht. "Ik ga de livestream bekijken om de argumenten op te slaan", zegt Seuntjens. "Dan ga ik even een kansberekening voor mezelf uitschrijven." Ook Snoei volgt de zitting vanuit huis: "Het zou vreemd zijn als ik daar in mijn trainingspak voor de deur gaat liggen, maar we leven enorm mee."

Foto: De Graafschap

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)