Tour de Mariënvelde in trek in het hele land

Gepubliceerd: 30-07-2018 15:07. Bijgewerkt: 31-07-2018 7:14

Wielerliefhebbers uit het land verzamelden zich zondagavond bij café Heutinck in Mariënvelde. Daar werden de prijzen van het tourspel Tour de Mariënvelde uitgereikt.


“Bij het tourspel moet je 22 renners kiezen die meedoen aan de Tour de France”, legt organisator Henri Weikamp uit. “De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren in allerlei soorten etappes. Aan het einde kijken we wie de meeste punten heeft gescoord en die is de winnaar.” In totaal deden er 3767 deelnemers mee aan de Tour de Mariënvelde. Niels Sonderlo won de 35e editie van de wielerpoule. “Het is geweldig en geeft een heel mooi gevoel”, vertelt de winnaar uit Lent, die zijn roots in Lichtenvoorde heeft. “Door de Tour de Mariënvelde word je wel meer in de Tour de France gezogen.”

Rode lantaarn
Niet iedereen doet mee voor de bovenste plaatsen in het algemeen klassement. Ook diverse deelnemers spelen mee voor de ‘rode lantaarn’. Deze prijs wordt uitgereikt aan diegene die als allerlaatste is geëindigd. Dit jaar ging de prijs naar Toon van de Wiel uit Mariënvelde. “Het is moeilijker om laatste te worden dan eerste,” aldus van de Wiel. “Je moet veel uitvallers hebben en dat is het moeilijkste om te zoeken want alle renners willen in Parijs aankomen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)