Tottenham treft De Graafschap in Terborg

Gepubliceerd: 31-03-2022 12:03. Bijgewerkt: 31-03-2022 12:31

Het Terborg Toernooi heeft woensdag het deelnemersveld voor het voetbaltoernooi voor Onder 19-teams bekend gemaakt tijdens de loting. Onder andere het Engelse Tottenham Hotspur, Borussia Mönchengladbach uit Duitsland en het Braziliaanse Fluminense komen in mei in actie.

"Als ik er één moet kiezen, is de poule des doods voor De Graafschap", stelt sportverslaggever Michiel Fukking, die woensdagavond de loting verrichte. "Die zijn namelijk ingedeeld bij Tottenham Hotspur, de Engelse grootmacht, bij KRC Genk, die doen voor het eerst mee aan het Terborg Toernooi, en bij Fluminense. Die zijn na een aantal jaren weer terug in Terborg." In de andere poule zijn Vitesse, het Deense Midtjylland, Borussia Mönchengladbach en titelhouder Palmeiras aan elkaar gekoppeld. “In die zin mag De Graafschap misschien blij zijn dat ze die ontlopen in de poule”, aldus Fukking.

Vanwege de coronacrisis vond er sinds 2019 geen Terborg Toernooi meer plaats. Nu staat de organisatie in de startblokken om het voetbaltoernooi op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei te organiseren op Sportpark de Paasberg. De laatste twee edities van het Terborg Toernooi, in 2018 en 2019, werden gewonnen door Palmeiras. In de laatste finale waren ze met 1-0 te sterk voor FC Midtjylland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)