Topvolleybalster Slöetjes neemt sabbatical

Gepubliceerd: 07-05-2020 9:05. Bijgewerkt: 07-05-2020 9:55

Lonneke Slöetjes uit Lichtenvoorde is voorlopig gestopt met volleybal. De sterspeelster van het Italiaanse Scandicci mist motivatie en komt in ieder geval tot januari ook niet in actie voor het Nederlands team.

Slöetjes is een absolute wereldster in het volleybal

"Ik ben de afgelopen maanden tot de conclusie gekomen dat ik geen zin meer heb om wedstrijden te spelen", laat Slöetjes weten tegenover Omroep Gelderland. Het drukke programma heeft de afgelopen jaren zijn tol geëist bij de diagonaalspeelster. Slöetjes woont in Lichtenvoorde en had daar sinds de corona uitbraak alle tijd om na te denken. "Ik heb mijn hart laten spreken en mijn gevoel gevolgd bij deze beslissing. Ik neem voorlopig een pauze. Bij de onderhandelingen over mijn toekomst kwamen er veel opties voorbij. Maar ik zag niets zitten. Dat zei ook al veel."

Voor Slöetjes voelt de beslissing als een opluchting. "Veel mensen in mijn omgeving voelden het al wel aankomen", aldus de 302-voudig international van Nederland. "In de topsport ga je automatisch altijd maar door. Je committeert je aan je club en pleegt roofbouw op jezelf. Soms voelde ik voor wedstrijden dat ik op de rand van de afgrond stond. Mentaal was het steeds moeilijker om me op te laden met de drukke schema's en twee wedstrijden per week."

Van Turkije naar Italië

De 29-jarige Slöetjes heeft nog een contract tot de zomer bij de club uit de hoogste Italiaanse afdeling, met de optie voor een extra jaar. De Achterhoekse speelde eerder voor onder meer Sweriner in Duitsland en het Turkse Vakifbank. Ze miste onlangs in Apeldoorn met het Nederlands team de kans op de Olympische Spelen in Tokio. In Brazilie in 2016 eindigde Slöetjes met de nationale ploeg als vierde.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)