Topsporters geven gastles op basisscholen

Gepubliceerd: 10-12-2020 17:12. Bijgewerkt: 10-12-2020 17:36

Topsporters brengen de komende maanden een bezoek aan meer dan twintig basisscholen in de regio om kinderen meer aan het sporten te krijgen. Korfballer Daan Dijkstra was donderdag te gast bij de St. Jozefschool in Loil om uitleg te geven over zijn sport.


"Ik vond het wel bijzonder dat hij onze kleine school uit heeft gekozen", vertelt leerling Ties Heuberger. "Ik heb weleens van de sport gehoord, maar het trok me niet echt aan." Drie kwartier lang kregen de leerlingen les over korfbal van de jeugdinternational uit Duiven. "Ik laat ze vragen stellen en attributen bekijken", vertelt Dijkstra over zijn aanpak. "Daarna geef ik nog een clinic, waarin ik de kinderen enthousiast wil maken over de sport. Ik hoop vooral dat de kinderen meer gaan bewegen."

Geeke Barmentloo heeft als coördinator van Achterhoek in Beweging, de organisatie die het project samen met Topsport Gelderland op heeft gezet, een duidelijk doel met de schoolbezoeken. "We willen kinderen inspireren en stimuleren met betrekking tot een gezonde leefstijl", zegt Barmentloo. De komende tijd bezoeken onder meer tennisster Bo Groot Antink en basketballer Jesper Dreis scholen in de omgeving.

'Niet heel leuk'
Hoewel de kinderen enthousiast meededen met Dijkstra, is niet iedereen overtuigd geraakt van korfbal. "Ik vind het niet heel leuk, de sport past niet echt bij mij", zegt leerling Samantha Jansen. In totaal krijgen 26 scholen in de regio een bezoek. Dat is meer dan de 21 bezoeken die beschikbaar waren: "Maar we hebben heel veel talentvolle sporters in de regio, waardoor we ook alle aanmeldingen door hebben laten gaan", zegt Barmentloo.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)