Topruiters vertonen kunsten in Varsseveld

Gepubliceerd: 17-09-2016 17:09. Bijgewerkt: 17-09-2016 18:15

Het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld trekt jaarlijks de internationale top van de paardensport naar de regio. Dit jaar richt de organisatie zich puur en alleen op eventing.

"Dat is nu al een succes gezien het aantal deelnemers", vindt bestuurslid Menno Koch van het Hippisch Festijn. Meer dan tweehonderd ruiters rijden dit weekend een dressuurproef, een terreinproef en het springparcours op het terrein nabij de Radstake. "Dat is een bizar aantal", vindt Koch. Een van de deelnemers is de Aaltense olympiër Merel Blom. "Het is gewoon een groot internationaal evenement", vindt de amazone, die dit weekend samen met olympisch kampioen Michael Jung een van de publiekstrekkers op het Festijn is.

Amazone Blom moet nog wel een beetje wennen aan haar status als olympiër. "Het voelt nog steeds alsof ik gewoon cross", aldus de 30-jarige Aaltense. "Maar ik ben negentiende op de Spelen geworden. Dan hoor ik daarbij ja, dat is wel cool." Voor de toekomst verwacht de organisatie van het Hippisch Festijn niet veel veranderingen. "Wij willen niet zozeer groter worden", vertelt Koch. "Wij willen heel goed blijven. Dat is het allerbelangrijkste. De internationale top komt hier en sluit daarna aan in Boekelo. Ik denk dat we die combinatie prima kunnen volhouden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)