Topduel voor De Graafschap tegen FC Emmen

Gepubliceerd: 15-02-2018 11:02. Bijgewerkt: 15-02-2018 11:43

De Graafschap hoopt vrijdagavond in Drenthe goede zaken te doen tegen directe concurrent FC Emmen. Naast een topper in de periode, is de wedstrijd voor winteraanwinst Frank Olijve een weerzien met zijn oude club.


"Een hartstikke mooie club met mooie supporters", aldus een duidelijke Frank Olijve. De middenvelder speelde meer dan honderd wedstrijden voor de Drentenaren. "Maar wij gaan voor de drie punten en daar gaan we alles aan doen." FC Emmen heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijden verloren en staat daar mee op een vierde plek. De Graafschap heeft zowel in de reguliere stand als in de strijd om de derde periode een achterstand van slechts drie punten. "We moeten niet te veel naar de ranglijst of periode kijken", vindt Olijve "We moeten gewoon de wedstrijd winnen, dan komen de mooie plaatsen op de ranglijst vanzelf."

Volgens Henk de Jong werkt de mogelijke periodetitel als motivatie voor zijn selectie. "Je probeert wel even te prikkelen dat iedereen weet waar we het voor doen", zegt de trainer, die een moeilijke wedstrijd verwacht. "In balbezit is Emmen een goed voetballende ploeg met veel bewegende mensen en veel diepgang. Onze kracht ligt ook in snelheid en diepgang, dus ik verwacht veel kansen aan beide kanten."

Zelfde elf namen in basis

Tegen FC Emmen start De Graafschap voor de derde week op rij waarschijnlijk met dezelfde elf spelers. "Het is even kijken hoe de reactie van de jongens is op training, afwachten of er nog blessures zijn", aldus De Jong. "En dan gaan we mooi naar Emmen toe." Net als vorige week kan De Jong nog geen beroep doen op aanvaller Anthony van den Hurk en vleugelverdedigers Andrew Driver en Elvio van Overbeek.

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)