Olympiërs op groeiend Achterhoek Open

Gepubliceerd: 17-04-2018 13:04. Bijgewerkt: 17-04-2018 13:31

Tijdens de Achterhoek Open in Terborg werkten tientallen jonge spelers dit weekend aan hun badmintonskills. Ter ere van het tienjarig bestaan van het toernooi verzorgden topbadmintonners Jacco Arends en Selena Piek een clinic.


“Ik denk dat vooral de extra’s het toernooi zo leuk maken”, vertelt organisatrice Mariëlle Driessen. “We proberen er altijd voor te zorgen dat iedereen zo veel mogelijk wedstrijden speelt, dat ze een leuke dag hebben en de hele dag bezig zijn.” Badmintonspelers konden deelnemen aan verschillende wedstrijden en een clinic van het Olympische badmintonduo Selena Piek en Jacco Arends. “Het gaat hartstikke goed, volgens mij een superleuke clinic en demonstratie”, stelt Piek. “Iedereen was onwijs enthousiast, er deden zelfs meer mensen mee dan vorig jaar. Dus wat ons betreft een groot succes!”

Het afgelopen jaar is binnen de regio veel energie gestoken in de bekendheid van de sport en dat verschil is volgens de organisatie van het toernooi wel degelijk zichtbaar. “Er is onder andere een actie geweest van Probeerbadminton.nu, een actie van twintig verenigingen hier in de regio”, laat Driessen weten. “Hierdoor zijn er dus zestig leden bijgekomen in de regio en in totaal hebben er zo’n 130 deelnemers aan meegedaan.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)