Ton voor verenigingen Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 27-11-2020 15:11.

Oude IJsselstreek gaat verenigingen financieel ondersteunen vanwege de coronacrisis en wil daarmee het belang van het verenigingsleven in de gemeente benadrukken. Het bedrag van 110.000 euro wordt ingezet voor alle verenigingen die een basissubsidie ontvangen, zowel voor sport, cultuur als welzijn.

"Veel inwoners zijn verbonden aan onze verenigingen", aldus wethouder Bert Kuster. "Aan het verenigingsleven zit een enorm sociaal en maatschappelijk karakter. Het zorgt ervoor dat inwoners kunnen meedoen aan de samenleving. In deze bijzondere tijd neemt de vereniging ook weer een belangrijke plek in bij onze inwoners." De gemeente wil dat de kracht van het verenigingsleven blijft bestaan, ok tijdens de coronacrisis: "De coronatijd vraag veel van verenigingen, zowel organisatorisch als financieel. Steun vanuit de gemeente is daarom ook zeker op zijn plaats in deze tijd."

De gemeente ziet ook nadrukkelijk een rol voor de vereniging in de veranderingen in het sociale domein dat Oude IJsselstreek aan het doorvoeren is: "Inwoners kunnen meedoen, ontspannen, bewegen en ontmoeten. In deze coronatijd hebben verenigingen het extra zwaar. De maatregelen die gelden, zeker nu in deze tweede coronagolf, vragen veerkracht van het bestuur, vrijwilligers en van de leden."

Coronacompensatie
Oude IJsselstreek heeft geld voor coronacompensatie van het Rijk ontvangen. Van deze gelden wordt € 110.000,- verdeeld onder de verenigingen. Elke vereniging ontvangt eenmalig dertig procent van de reguliere basissubsidie die in 2020 is ontvangen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)