Toch feest in Doetinchem door Silent Disco

Gepubliceerd: 20-07-2020 16:07. Bijgewerkt: 20-07-2020 16:14

Het nachtleven en het bijbehorende feestvieren in het centrum van Doetinchem ligt door de coronamaatregelen grotendeels stil. Feestcafé Bubbels vond in het concept 'Silent Disco' op de Bleek een manier om toch drie dagen lang los te gaan.


“De sfeer is precies hetzelfde, alleen heb je geen geluidsoverlast”, zegt Bart Krus, die samen met Bubbels-collega Demi Lammers zorg droeg voor de 'Silent Disco'. Ze zien het als een mooie oplossing voor het feit dat nachtclubs en discotheken nog niet open mogen. Drie dagen lang werd door bezoekers met koptelefoons op het hoofd in stilte feestgevierd. Door de coronapandemie waren in overleg met de gemeente maximaal tweehonderd bezoekers welkom. Onder meer door statafels te plaatsen en looproutes in te stellen probeerde de organisatie anderhalve meter afstand te bewaken. “We hebben die maatregelen serieus genomen”, zegt Demi, die aangeeft dat bezoekers daarop werden werden aangesproken. “Maar dat ging top, iedereen hield zich er netjes aan. Want na drie maanden denken we allemaal ook, we mogen er allemaal weer uit!”

Met de vrijdag en zaterdag richtten Demi en Bart zich qua thema op jongeren, zondag volgde de kinderdag. De dancetunes veranderden in kindermuziek, bovendien waren er springkussens en werd er geschminkt. “Ik heb het al wel eerder gedaan, en vond het wel leuk”, zegt een van de kinderen over het spelen met koptelefoons op het hoofd. Volgens de organisatoren is de aangepaste wijze van feestvieren voor herhaling vatbaar: “We kunnen doorpakken”, zegt Bert. Demi vult aan: “Ik zie zeker een tweede keer aankomen. Iedereen die het terrein afkwam, vroeg wanneer de volgende keer was. Dus ik zeg, zo snel mogelijk weer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)