Tijmen Toernooi vindt plek in voetbalwereld

Gepubliceerd: 23-08-2021 13:08. Bijgewerkt: 23-08-2021 13:57

De herinnering aan de op dertienjarige leeftijd overleden Tijmen Steenbergen leeft voort op het Onder 15-jeugdtoernooi dat zijn naam draagt in ’s-Heerenberg. Topclubs als Ajax, PSV, Bayer Leverkusen en winnaar Borussia Dortmund gingen de strijd aan op het tweede Tijmen Toernooi, tot vreugde van de vader van de naamgever.


“Het is ongelofelijk hoe dat groeit en hoe we steun krijgen van iedereen”, zegt vader Dion Steenbergen over het toernooi. Het toernooi lijkt met het deelnemersveld in het rijtje van het Terborg Toernooi en het Ten Brinke Toernooi (Varsseveld, red.) te passen. “Als je dit soort clubs hebt, echt de top, krijg je ook naam”, vindt Steenbergen. “Dat zie je aan de scouts die hier rondlopen. Ik kende die wereld helemaal niet zo goed, dus dat overdondert mij ook een beetje, maar het is wel mooi om te zien. Dat geeft ons wat steun om het verdrietige voorval, want de aanleiding is en blijft verdrietig, een plek te kunnen geven.”

Zoon Tijmen kwam door een ongelukkige botsing op het veld in 2018 om het leven. Naast het toernooi op de velden van FC Bergh is er ook een fonds opgericht met de naam ‘Tijmen voor het goede doel’. Tijdens het Tijmen Toernooi werd geld opgehaald voor de aanleg van een sportveld voor kinderen van armere ouders in ’s-Heerenberg. “Tijmen had als levensmotto ‘iedereen doet mee’”, zegt vader Dion. “Dat levensgoed willen we voortzetten. Daar wordt een speelveldje in deze omgeving voor ingericht.”

‘Willen het doorzetten’
De eindoverwinning ging na een finale tussen Ajax en Borussia Dortmund naar de Duitsers (1-0). De Graafschap werd vijfde, voor onder meer de eerste winnaar Fortuna Düsseldorf. Mogelijk doen de clubs volgend jaar weer mee, want vader Steenbergen ziet genoeg toekomst voor het jeugdvoetbaltoernooi op het complex van FC Bergh: “We vinden het al fantastisch dat we dit hebben bereikt. We zijn heel blij dat het zo kan en kijken wel waar het heen groeit.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)