Tijdelijk pumptrackbaan op grasveld Silvolde

Gepubliceerd: 21-07-2020 13:07.

In de Nationale Sportweek van 22 tot en met 26 september komt er op het grasveld aan de Reeënstraat en de Lichtenbergseweg in Silvolde een tijdelijke pumptrackbaan te liggen. De bedoeling van de baan is draagvlak creëren voor een permanente fietscrossbaan.

"In Silvolde was er een jongen die al enkele jaren terug graag een fietscrossbaantje wilde", aldus buurtsportcoach Paulien Verheij. "Die was er nog niet, waarna hij een brief aan de gemeente heeft gestuurd. Dat is even blijven liggen, maar vanaf begin dit jaar hebben we dat opgepakt." Een pumptrackbaan is een kruising tussen een fietscrossbaan en een skatepark en bestaat uit een serie van heuvels en kombochten. Vanuit een werkgroep van Silvolds Belang, met daarin onder meer voormalig Europees fietscrosskampioen Dennis Wissink, ontstond vervolgens het idee om tijdens de nationale sportweek in september een tijdelijke pumptrackbaan aan te leggen op het grasveld.

Volgens Verheij is die week een goed moment om aandacht te vragen en draagvlak te vragen voor een permanent baan: "Dan is er door het hele land aandacht voor sporten, daarnaast komt als het goed is in 2021 het wereldkampioenschap BMX naar Arnhem."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)