Tijdelijk geen auto's in deel van Vrijheidspark

Gepubliceerd: 21-07-2021 14:07. Bijgewerkt: 21-07-2021 14:52

Het nieuwe Vrijheidspark in Winterswijk wordt aan één zijde tijdelijk afgesloten voor auto's. Er wordt volgens de gemeente te hard gereden en met name op marktdagen zijn er veel foutparkeerders.


Onderzoek naar de verkeersstromen moet uitwijzen hoe het park er in de toekomst uit gaat zien. Met ingang van donderdag 29 juli wordt de doorgaande route tussen de Torenstraat en Wierengastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ter hoogte van de 'flessenhals', oftewel de versmalling, worden voor minimaal vier maanden grote keien neergelegd. "Het is een tijdelijke maatregel om het hier verkeersluw te maken", zegt wethouder Henk Jan Tannemaat van Winterswijk.

Tannemaat benadrukt dat het Vrijheidspark een woonerf is en dat er nog sprake is van gewenning voor de weggebruikers. "Maar ik zie zelf ook dat er veel auto's voorbij komen en dat er hard wordt gereden", zegt de wethouder. "Bovendien heeft de raad ons opgedragen een onderzoek naar de verkeersstromen te houden en dat gaan we dus doen."

Flyeractie
Een grote flyeractie om automobilisten er bewust van te maken dat het nieuwe Vrijheidspark een woonerf is waar niet harder dan 15 kilometer per uur mag worden gereden, heeft dus niets uitgehaald. Ondertussen lag Tannemaat bij de oppositie onder vuur vanwege de verkeerssituatie in het park. Vandaar de opdracht voor een onderzoek naar de verkeersstromen.

Ontheffing
Na de afsluiting is bovengenoemd gedeelte van de weg alleen nog toegankelijk voor voetgangers, fietsers, scooters, aanwonenden en ondernemers. Zij krijgen een ontheffing om met de auto bij hun woning of bedrijf te komen. De proef met de tijdelijke afsluiting kan verlengd worden, maar hij verwacht 'geen rare dingen'. Een uitkomst kan ook zijn dat de huidige situatie overeind blijft. "Maar laten we eerst het onderzoek maar afwachten, ik ben geen verkeersdeskundige", aldus Tannemaat.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)