Tientallen besmettingen na stappen in regio

Gepubliceerd: 09-07-2021 12:07. Bijgewerkt: 09-07-2021 14:00

De GGD Noord- en Oost-Gelderland meldt vrijdagmiddag dat er tientallen feestgangers besmet zijn geraakt na het stappen in de Achterhoek. Van de mensen die zaterdagavond naar de Radstake gingen, zijn inmiddels 21 mensen positief getest op het coronavirus.

De positieve tests zijn het resultaat van het bron- en contactonderzoek dat werd ingesteld naar aanleiding van een aantal coronabesmettingen. Zowel bij City Lido in Groenlo (drie), de Radstake in Varsseveld (drie) als bij de Skinny Binny Club in Winterswijk (twee) waren bezoekers positief getest na de stapavond. Inmiddels is duidelijk geworden dat er ten minste 21 bezoekers van de Radstake positief zijn getest op het coronavirus. Bij City Lido bedraagt het aantal nieuwe besmettingen dertien, terwijl er geen positieve tests zijn afgenomen bij bezoekers van de Skinny Binny Club.

De GGD NOG benadrukt dat de genoemde cijfers een momentopname zijn van vrijdagmiddag. “We zijn nog druk bezig met bron- en contactonderzoek”, meldt de organisatie. “Het kan zijn dat nog niet alle testuitslagen binnen zijn.” Onder meer burgemeester Annette Bronsvoort sprak afgelopen week haar angst uit voor het aantal besmettingen na het stappen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)