Thomassen verlaat De Graafschap met pijn

Gepubliceerd: 27-12-2019 11:12. Bijgewerkt: 27-12-2019 11:21

Aanvaller Jordy Thomassen neemt met pijn in zijn hart afscheid van De Graafschap en keert met ingang van het nieuwe jaar terug naar zijn oude club Helmond Sport. De 26-jarige spits kreeg in zijn tijd in Doetinchem geen vaste basisplaats, maar geeft de technische staf daar niet de schuld van.

"Ik heb het er moeilijk mee gehad", laat een geëmotioneerde Thomassen weten over zijn besluit om te vertrekken. "Ik verwijt de trainer absoluut niks." De aanvaller kwam in de zomer van 2018 van Helmond Sport naar De Graafschap. Na een half jaar veel op de bank te hebben gezeten bij de Superboeren, liet de spits zich de rest van het seizoen verhuren aan het Australische Adelaide United. In de voorbereiding op het huidige seizoen merkte Thomassen dat hij er opnieuw naast kwam te staan. "Ik heb hem (Mike Snoei red.) weleens aangegeven om het met twee spitsen te proberen. Dat heb ik op een grappige manier gedaan en ook binnenskamers op een serieuze toon, maar ik heb hem niet weten te overtuigen om met twee spitsen te spelen."

De aanvaller wist in Doetinchem in 26 officiële duels één doelpunt te maken. "Helaas heb ik niet veel mogen scoren in het shirt van De Graafschap", zegt de spits. "Aan de andere kant heb ik elke dag hard getraind. Op het trainingsveld heb ik er het maximale uitgehaald." Thomassen koos er zelf voor om zijn contract te laten ontbinden. "Jordy was bij mij van harte welkom", benadrukt trainer Mike Snoei. "Hij is een waanzinnige goede prof, alleen hij wil spelen. Daarin kiest die zelfs voor Helmond Sport, terwijl ik denk dat hij nog wel een stapje hoger kan."

Ruimte voor versterkingen
Het vertrek van Thomassen maakt bij De Graafschap ruimte vrij te maken voor versterkingen in de winterstop. Manager voetbalzaken Peter Hofstede gaf onlangs aan dat er eerst spelers moesten vertrekken, om zo budget beschikbaar te maken om spelers aan te trekken. De Doetinchemmers willen in de winterstop graag een flankspeler toevoegen aan de selectie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)