Thijmen Kupers haakt op WK af met blessure

Gepubliceerd: 06-08-2017 22:08. Bijgewerkt: 06-08-2017 22:40

Thijmen Kupers heeft op de WK atletiek in Londen kort voor de halve finale op de 800 meter op moeten geven. De atleet uit Lengel kreeg bij de warming-up last van zijn kuit en zijn achillespees.

Kupers was met grote plannen afgereisd naar Londen, waar dit weekend het WK wordt gehouden in het Olympisch Stadion van 2012. Een deel van zijn doelstelling om de halve finale en de finale te halen, is gelukt. Daarna ging het in de warming-up voor die halve finale mis. Als Kupers de finale gehaald had, was een gouden of zilveren medaille waarschijnlijk buiten zijn bereik geweest omdat Nijel Amos uit Botswana en Emmanuel Korir uit Kenia tot de favorieten behoren. “Die gaan het uitmaken voor goud en zilver, voor de rest zijn er twintig gasten die voor de andere zes plaatsen strijden”, zei hij daar eerder over. “Er gaan favorieten uitvallen en er komen underdogs in de finale. Dat maakt het spannend, dat maakt het sport.”

Het uitvallen is voor Kupers extra zuur omdat zijn 800 meter op de WK voor hem de belangrijkste wedstrijd van het jaar was. Uiteindelijk hoopt hij zich in 2020 te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)