The Passion in Lichtenvoorde blijft actueel

Gepubliceerd: 27-03-2018 23:03. Bijgewerkt: 27-03-2018 23:24

Tijdens de derde editie van The Passion in Lichtenvoorde dinsdagavond werd er ingespeeld op de actualiteiten. In plaats van het verhaal van Christus direct te volgen, kregen hedendaagse figuren, waaronder statushouders, een rol in het lijdensverhaal van Jezus.


"Mensen zijn natuurlijk ondanks dat men niet meer vaak naar de kerk gaat, nog steeds op zoek naar zingeving", vertelt loco-burgemeester van Oost Gelre Marieke Frank. "Op deze manier geeft het oude verhaal uit de Bijbel, wat we kerkelijk of niet kerkelijk allemaal kennen, daar invulling aan." In het verhaal staan daarbij vraagstukken centraal over vergeving, verdriet en het lijden van de mens. "Daar is iedereen naar op zoek en geeft een groot gevoel van verbondenheid."

Scriptschrijver Hans Hinkamp, die het verhaal voor de derde keer schrijft, heeft er dit jaar voor gekozen meer actualiteit in het verhaal te verwerken. In het verhaal zit een scène waarin wordt verwezen naar mensen die melaats zijn, een ziekte waardoor mensen in die tijd buiten de samenleving vielen. "En nu ga je de vraag stellen: wie vallen er bij ons eigenlijk buiten de samenleving?", vertelt Hinkamp. "En daarvoor hebben wij gevraagd of er statushouders waren die hun verhaal willen vertellen. Dus dat wordt best spannend."

Kijk voor een beknopte registratie van The Passion in Lichtenvoorde op Tweede Paasdag vanaf 18.00 uur naar een speciale uitzending van REGIO8 Actueel.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)