Testplicht voor carnavalsgebied in Kleef

Gepubliceerd: 23-02-2022 16:02. Bijgewerkt: 23-02-2022 16:27

Tijdens de komende carnavalszaterdag wordt in de Duitse stad Kleef een carnavalsgebied ingericht waar de 2G+-maatregel geldt. Ook voor kroegen buiten het gebied is een testplicht ingevoerd door het stadsbestuur.

De stad Kleef is de enige gemeente in het district Kleef die een speciaal gebied voor carnaval heeft ingesteld, zo meldt Antenne Niederrhein. In deze beveiligde zone gelden aanvullende en strengere beschermingsmaatregelen in verband met het coronavirus. In het gebied is een 2G+-regeling van kracht. Dit betekent dat personen die zaterdag carnaval willen vieren in de binnenstad van Kleef naast gevaccineerd of hersteld, ook negatief getest moeten zijn. Bij twee ingangen van het centrum komen mobiele teststraten te staan.

De meesten feesten in binnenruimtes werden rond de jaarwisseling afgelast vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Daarom gaf minister-president Hendrik Wüst van Noordrijn-Westfalen toen al het advies de carnavalsfeesten in binnenruimtes te annuleren. In de Achterhoek zijn aankomend weekend op verschillende locaties carnavalsfeesten georganiseerd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)