Testplicht Duitsland vervalt bij immuniteit

Gepubliceerd: 03-05-2021 11:05. Bijgewerkt: 03-05-2021 11:48

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen versoepelt vanaf maandag 3 mei de regels voor grensreizigers. Nederlanders die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus of die onlangs positief zijn getest worden vrijgesteld van de testplicht.

"Gevaccineerde en herstelde mensen vormen geen groter risico dan mensen die negatief testen", aldus Armin Laschet, premier van Noordrijn-Westfalen. Vanaf maandag kunnen Nederlanders de grens oversteken als ze gevaccineerd zijn of eerder positief zijn getest op corona en daarom, in de ogen van de Duitse overheid, immuun zijn. Zij moeten aan kunnen tonen dat ze volledig zijn gevaccineerd met een vaccin dat is goedgekeurd in de Europese Unie en dat minstens veertien dagen geleden is toegediend. Ook mensen die een positief testresultaat van minimaal 28 dagen en maximaal zes maanden geleden kunnen laten zien mogen vrij de grens oversteken. Daarnaast volstaat ook bewijs van een positief testresultaat samen met een bewijs van ten minste één vaccinatie dat ten minste veertien dagen geleden in de Europese Unie is goedgekeurd.

Waar eerder een negatief testresultaat nodig was om te kunnen winkelen of de dierentuin te bezoeken in Duitsland, mogen mensen die gevaccineerd of immuun zijn dit nu ook als ze dat kunnen aantonen. Naast deze regels is ook de testplicht op scholen in Duitsland komen te vervallen. Tot maandag konden grensreizigers alleen de grens over als ze een negatief testbewijs of een werkgeversverklaring konden tonen als ze onderweg naar een teststraat waren. Dit is nog steeds het geval voor mensen die niet onder de nieuwe regelgeving vallen.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)