Terugreis Bergh in het Zadel in goede sferen

Gepubliceerd: 30-05-2019 9:05. Bijgewerkt: 29-05-2019 17:07

De fietsers van Bergh in het Zadel keren in goede sferen terug naar 's-Heerenberg. Het leeuwendeel van de retourtocht naar Leipzig zit er op en door het ontbreken van ongevallen en zware blessures is de groep positief gestemd over een goede aankomst in Nederland.


“Ik moet afkloppen, maar we hebben nog geen valpartijen gehad”, vertelt wegkapitein Harry Derksen. “Dat was aan het begin mijn grootste zorg, maar het loopt heel soepeltjes. En de saamhorigheid hieromheen is geweldig. Ik ben een heel blij mens.” Volgens Ankie Kramer van de organisatie leeft het doel, het ophalen van geld voor de bestrijding van kanker, erg onder de deelnemers. “Er zijn mensen bij die kort geleden hun partners hebben verloren”, vertelt de secretaris. “Dus er komen veel emoties boven. Dat gebeurt wel tijdens de tocht.”

De groep wielrenners keert zaterdagmiddag terug naar Nederland, waar een aankomst wacht in het centrum van ’s-Heerenberg. Voor de start van Bergh in het Zadel afgelopen zaterdag was al duidelijk dat de editie van dit jaar meer dan een miljoen euro heeft opgehaald voor de bestrijding van de ziekte kanker.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)