Terugkeer van boerenbruiloft op Vijverberg

Gepubliceerd: 28-07-2016 14:07. Bijgewerkt: 29-07-2016 15:06

Na jaren vol deceptie en wanbeleid is de boerenbruiloft volgens auteur Erik Hagelstein teruggekeerd op stadion De Vijverberg. Het eerste exemplaar van zijn boek over de wederopstanding van De Graafschap wordt zondag in ontvangst genomen door hoofdrolspeler Jan Vreman.

"Als supporter merkte ik dat er dit seizoen een soort beleving op de tribunes was die ik niet meer kende", aldus Hagelstein over het afgelopen eredivisieseizoen van de Superboeren. "Zo intensief en zo feestelijk. Als je dan een paar jaar geleden bekeek in wat voor een mineur deze club zat. De supporters die wegliepen en zich volledig afkeerden van De Graafschap. Ik vond het een heel interessant fenomeen om te beschrijven wie daar een rol in hebben gespeeld." In het boek laat hij prominente figuren binnen de club, van speler (Ted van de Pavert) tot bestuurder (Martin Mos), uitleggen wat er binnen De Graafschap is gebeurd.

Het dieptepunt werd in de ogen van Hagelstein in het seizoen 2011/2012 bereikt. Met aankopen als Xhelil Abdulla, Nenad Sreckovic en Dulee Johnson degradeerde De Graafschap roemloos na nacompetitiewedstrijden tegen FC Den Bosch. "Het tekende de verwarring binnen de club", vindt Hagelstein. "Niemand wist meer waar het naartoe moest." Vervolgens kwam de ommekeer binnen de club, mede gedragen door aanstellingen van Sjoerd Weikamp (lid RvC) en Jan Vreman (trainer). "Toen ging er een zucht van verlichting door het stadion. Er begon weer iets te leven en dat culmineerde vorig jaar in de eredivisie natuurlijk in één grote boerenbruiloft."

Het boek ‘De terugkeer van de boerenbruiloft’ is zondag te verkrijgen op de Open Dag van De Graafschap. De competitie begint voor de Superboeren op vrijdag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)