Terborgse tafeltennissers gedegradeerd

Gepubliceerd: 13-05-2019 9:05.

De tafeltennissers van het Terborgse Hercules zijn gedegradeerd uit de eredivisie. De play-down tegen Scyedam werd op neutraal terrein in Nieuwegein met 3-2 verloren.

Hercules opende goed in de laatste kans op lijfsbehoud. Herm Aalders zette de Terborgenaren op een 1-0 voorsprong door te winnen van Jurgen Baart. Jurgen Pastoors kon de marge vervolgens vergroten tegen Scyedam-kopman Nermin Smajic, maar slaagde daar niet in en Scyedam kwam daardoor terug in de wedstrijd: 1-1. Martin Brinkhoff won vervolgens de derde wedstrijd wel van Emanuel Martins Ferreira, waardoor Hercules weer op voorsprong kwam. In zijn tweede duel verloor Pastoors wederom, nu van Baart, waardoor de stand helemaal gelijk was: 2-2.

In de beslissende pot nam Herm Aalders het op tegen Smajic, maar verloor in vier games. Waardoor Hercules degradeerde. Toch blijft er een minieme kans op lijfsbehoud voor Hercules. Omdat Itass DTK'70 zich teruggetrokken heeft, komt er een plek vrij in de eredivisie. De komende weken gaat de tafeltennisbond op basis van de ratings van de diverse team uit de eerste divisie uitmaken welke ploeg volgend jaar in de eredivisie mag uitkomen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)