Terborg Toernooi richt blik op september

Gepubliceerd: 16-02-2021 14:02.

Het Terborg Toernooi gaat eind mei definitief niet door en in plaats daarvan kijkt de organisatie van het internationale voetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar naar een verschuiving naar september. Daarnaast kijkt de organisatie naar een mogelijk toernooi met enkel teams uit buurlanden.

"We willen het toernooi spelen met publiek en dat gaat sowieso niet lukken in het laatste weekend van mei", aldus Rob Gudden. "Daarom zijn we gaan kijken naar een alternatief. Daarvoor moeten we rekening houden met een aantal zaken. We hebben bijvoorbeeld toestemming van de gemeente nodig en we moeten kijken of de velden van Voetbalvereniging Terborg dan beschikbaar zijn. Het belangrijkste vervolgens is weer het publiek. Kunnen wij het toernooi organiseren met publiek langs het veld?" Volgens Gudden had het internationale voetbaltoernooi, waar in het verleden onder meer Lassina Traore van Ajax actief was, al een aantal ploegen op de korrel: "We waren in gesprek met wat ploegen, maar vanwege alle perikelen staat dat op een laag pitje."

Gudden geeft aan dat het toernooi ook kijkt naar een andere invulling, bijvoorbeeld met teams uit alleen Nederland, Duitsland en België. "Dat behoort inderdaad wel tot de mogelijkheden", geeft de voorzitter toe. "Intercontinentale ploegen mogen nu bijvoorbeeld niet vliegen. Maar stel, al zouden ze wel mogen vliegen, ze verblijven hier normaal gesproken in gastgezinnen. Dat zou nu niet mogelijk zijn. Dan moet je kijken naar hotels, maar wie gaat dat betalen", vraagt Gudden zich hardop af. "Eind mei gaat het in ieder geval niet door, maar we kijken wel vooruit."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)