Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Gepubliceerd: 28-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 28-03-2019 16:22

Het Terborg Toernooi presenteerde woensdagavond de deelnemende teams aan de jubileumeditie van het jaarlijkse jeugdtoernooi. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er niet geloot, maar werden de teams van onder andere De Graafschap en Vitesse na een presentatie van toparbiter Bas Nijhuis ingedeeld in de verschillende groepen.


"Omdat wij vijf ploegen hebben die afgelopen jaar ook op ons toernooi speelden en het risico te groot was dat drie van deze ploegen bij elkaar in de poule geloot zouden worden", aldus Rob Gudden van de organisatie. "Daarom hebben we ervoor gekozen om niet te loten, maar de groepsindeling bekend te maken." Tim Bakens, trainer van De Graafschap-O19, gaf aan dat het eigenlijk niet uitmaakt in welke groep zijn team terecht zou komen. "Het is altijd zwaar. Ik denk dat het mooie tegenstanders zijn", aldus Bakens over Palemeiras, FC Midjylland en Liverpool, de opponenten van De Graafschap.

Gudden denkt dat de Braziliaanse ploegen weer hoge ogen zullen gaan gooien tijdens de veertigste editie van het toernooi. "Het zou me verbazen als een van de Braziliaanse ploegen niet de finale haalt", aldus Gudden. "Die jongens vliegen niet voor niks ruim 10.000 kilometer hier naar toe. De afgelopen negen jaar hebben we steeds een Braziliaanse winnaar gehad."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)